Köpvillkor

Marrakech Design Köpvillkor

 Beställning
En order beställs via email eller i butik och ordern är först gällande när du mottagit din faktura alternativt kvitto för ditt köp.

Även om Marrakech Design har assisterat gällande mått/uträkning etc. måste kund verifiera att korrekt mängd beställs med designer, arkitekt, hantverkare eller likvärdig person. Marrakech Design tar inget anvsar för måttavvikelser. Vi rekommenderar att man beställer 10-15% extra i spill.

Var uppmärksam på att beskrivningarna till produkterna är subjektiva och att speciellt färger kan uppfattas olika av olika personer. Är du minsta osäker – beställ ett prov.

 Betalning

I vårt showroom kan du betala med bank/kreditkort/swish. Betalning via vår hemsida sker med förskottsfaktura (avgiftsfri), som mejlas till dig när din order är bekräftad. Vi ber om full betalning innan önskad leverans/hämtning. För beställningsvara/specialorders ber vi om full betalning (innan produktion) om inget annat anges.

Leverans
Inom norden beräknas normal leveranstid till cirka 3–7 arbetsdagar efter mottagen betalning. Inom Sverige/Finland levereras ordern på pall av PostNord. Inom Europa levereras ordern på pall av DSV, normal leveranstid beräknas till 7–10 arbetsdagar. Alla fraktbolag levereras endast på vardagar under normal arbetstid.

Vänligen notera att pallen levereras till angiven leveransadress men att fraktbolaget inte bär in ordern i din byggnad. Vid ändringar av din order när pallen redan är skickad, tillkommer extra kostnader.

Ej uthämtad vara vid leverans

Vi ansvarar inte för paket/pall som inte uthämtats av dig som kund inom skälig tid. Har du missat att hämta ut din order, men vill ha varan, debiteras du som kund för fraktkostnaden för det andra utskicket.

Vid mottagande av pall

Stäm av att det ni erhållit överensstämmer med er beställning och meddela eventuell avvikelse till oss omgående. Om godset skadats under transport anmärk genast detta till chauffören och fotografera skadan. Som köpare har du skyldighet att kontrollera varan direkt efter att du har mottagit den. Reklamation av skadat gods sker inom sju arbetsdagar från mottagandet via email till oss. För att reklamera behöver vi bilder på godset, pallen och emballage samt veta hur stor mängd som är skadat. Reklamationer av skadat gods kommer inte accepteras sju dagar efter mottagandet. Det är köparen som innehar besiktningsplikten och den kan inte överlåtas till tredje part.

Hämtning på vårt lager
Vi erbjuder hämtning av betalda orderns, två tillfällen per vecka på vårt lager i Göteborg.Vänligen notera att vårt showroom på Kaserntorget i Göteborg endast erhåller provplattor och inget lager. När du hämtar ut din order ber vi dig kontrollera att din order stämmer överens med din beställning. Gå gärna igenom din order tillsammans med vår lagerpersonal och meddela genast eventuell avvikelse.
Som köpare har du skyldighet att kontrollera varan direkt efter att du har mottagit den. Det är köparen som innehar besiktningsplikten och den kan inte överlåtas till tredje part. Marrakech Design tar inget ansvar över varan efter vidaretransport i ditt privata fordon.

Ångerrätt

Stäm överens att du har rätt förutsättningar för installation av betongplattor innan du genomför ditt köp. Vi vill återigen påpeka att vid minsta osäkerhet kring, mönster/kulör – beställ ett prov för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar.

Du har 14 dagars ångerrätt från den dag du har mottagit din vara (pall). Du kommer debiteras för returfrakt samt kostnad för eventuellt packmaterial. Ångerrätten gäller enbart kompletta beställningar. Varan får ej vara använd och lådorna samt eventuella impregneringsprodukter måste vara intakta och i säljbart skick. Återbetalning sker på samma sätt som använts vid köp när returen anlänt till vårt lager. Du måste alltid kontakta oss innan du skickar tillbaka pallen. Ångerrätten gäller enbart vid distansköp.

 

Specialorder

Specialorderns tar längre tid, ungefärlig leveranstid kommer stå angivet på din faktura. Vid specialbeställning ber vi om 50% i handpenning som betalas innan produktion. Handpenningen är inte återbetalningsbar om ordern avbokas.

Distansavtalslagen innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler 11§ punkt 3 gäller inte ångerrätt om avtalet avser varor som tillverkas enligt konsumentens anvisningar, d.v.s plattor som beställs enligt kunds anvisningar. Ångerrätten omfattar därför inte dessa köp av plattor.

 Priser
Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK) och ink. Moms (25 %). Vi förbehåller oss rätten till prisändringar och reserverar oss för uppenbara feltryck av prisinformation, fel i artikelinformation samt eventuell slutförsäljning.

Färger och bilder
Tänk på att färgåtergivningen av bilder varierar från dator till datorn. Vi kan därför inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färg och utseende. Om du är osäker på färger och mönster erbjuder vi därför möjligheten att beställa hem prov.

Personuppgifter

När du handlar hos oss godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter, detta gör vi för att kunna erbjuda bästa möjliga service. Uppgifterna vi samlar in finns inte i några offentliga register och är alltså inte synliga för andra privatpersoner eller företag. Vi kommer inte under några omständigheter att sälja eller överlåta era personuppgifter till någon annan. PUL ger dig rätt att ta del av den information som vi har lagrat om dig och om du anser att den är irrelevant eller felaktig har du alltid rätt att begära att vi ändrar eller tar bort den.

 Reklamation

Bristfälligt underarbete, handhavare fel eller påvisande av fel efter att plattorna är installerade kan vi som leverantör av materialet inte godkänna. Reklamation görs hos den firma eller person som ansvarat för installationen.