Marrakech Design kollektioner

 

Råvarorna i våra cementplattor är (portland)cement, kiselsand, marmormjöl, olika färgpigment och vatten. I motsats till många andra kakel- och klinkerplattor bränns cementplattorna inte i ugn utan de får sin styrka genom att de först pressas i en hydraulisk press och sedan långsamt får torka varvid plattorna härdas – cementen ”brinner”. De organiska färgpigmenten och salter i cementen som tränger upp ur plattan till ytan ger upphov till en ojämn och kalkhaltig look liknande ”limewash”. Ibland bildas små svaga konturer i ytan när fuktigheten som finns i plattan från tillverkningsprocessen tränger ut (dels ingår vatten i råvaran, dels duschas plattorna med vatten eller sänks ner i vatten under härdningen så att de inte ska torka alltför snabbt). En stor del av färgskiftningarna, konturerna och salterna som syns på ytan på nylagda plattor kommer att dämpas med tiden och genom att man behandlar plattorna men en del kommer att finnas kvar, något som alltså är helt naturligt.

 


Anki Gneib

Blad och Träd, två nya mönster designade av Anki Gneib exklusivt för Marrakech Design


 

Charlotte von der Lancken

Paths & Fold är designade av Charlotte von der Lancken. Plattorna kommer i flera vackra färgställningar


 

Claesson Koivisto Rune

Vårt samarbete med Claesson Koivisto Rune startade 2012 och inkluderar tre olika kollektioner, sammanlagt tolv olika mönster. Gemensamt för samtliga plattor är att de går att lägga i flertal olika mönster och metamönster.

Casa - guava/maroon
Dandelion - bottle green canvas

 

Marie-Louise Hellgren

Design och inspiration till Mareld  kommer i första hand från kärleken till havet och till Bohuslän. Inspirationen kommer från magiska minnen när vi badade en sensommarkväll och då havet gnistrade och lyste upp av små gnistrande plankton.
Mönstret Mareld lanserades hösten 2019 och kommer i fem olika färgkombinationer.


 

Mats Theselius

Vårt samarbete med Mats Theselius omfattar fyra kollektioner: Raval, Kelim, Nya Raval & Lines. I dessa förenar Mats Theselius skandinaviska och arabiska element till ett samtida uttryck. Mats Theselius plattor för Marrakech Design har belönats med ett flertal designpriser.

Raval - paralelo
Lines tiles pattern Reed and Foyer, colour Sand. Design Mats Theselius for Marrakech Design 1595 SEK per sqm (3)

 

Martin Bergström

Core, Crust, Grid, Sepal & Track.

Fem nya mönster designade av Martin Bergström exklusivt för Marrakech Design

 

Kommer snart…


 

Monica Förster Design Studio

I ”The Four Elements” förenas en nordlig färgpalett med en modernistisk form. Utgångspunkten är den norrländska naturen: skogsgrönt, himmelsblått, nattsvart och tegelfärgat. Färgerna i det hårda kaklet beter sig som vattenbaserad akvarellfärg: det är skirt med mjuka övergångar.

I ”Breaking the Wave” har Monica arbetat fram ett helt nytt format för kakel. Bågformen är lånad från en dörr från sekelskiftets jugendstil där naturen letade sig in i arkitektur och inredning.

Four Elements - squares green

 

Klassiskt sortiment

Här presenteras vårt klassiska sortiment av cementplattor, Zellige samt Bejmat. De bygger i huvudsak på gamla, traditionella franska och arabiska mönster. Vi har anpassat färgvalet till den skandinaviska smaken.

Bejmat - Garden green by Marrakech Design

 

Popham Design

Vi är representanter av Popham Designs betongplattor i Sverige. Vi lagerhåller ett fåtal mönster men kan även beställa allt från deras sortiment i önskad kulör. Kontakta oss vid frågor så hjälper vi dig.

Starburst
Knot