Charlotte von der Lancken för Marrakech Design

Två nya mönster: Fold och Paths

 

Claesson Koivisto Rune för Marrakech Design

Formgivarna bakom den prisbelönta designikonen ”Dandelion”.
Samarbetet med Claesson Koivisto Rune började 2012 och omfattar idag tre distinkta kollektioner bestående av totalt tolv olika mönster. Gemensamt för dem alla är idén om ”mönster på mönster”

 

Nytt designsamarbete september 2019

Mareld av Marie-Louise Hellgren för Marrakech Design

“Design och inspiration till Mareld  kommer i första hand från kärleken till havet och till Bohuslän. Inspirationen kommer från magiska minnen när vi badade en sensommarkväll och då havet gnistrade och lyste upp av små gnistrande plankton. Det finns en inneboende önskan att göra det osynliga synligt. Vi skapar ett energisatt golv där det unika handgjorda uttrycker kommer till sin rätt.”

Monica Förster Design Studio för Marrakech Design

I ”The Four Elements” förenas en nordlig färgpalett med en modernistisk form. Utgångspunkten är den norrländska naturen: skogsgrönt, himmelsblått, nattsvart och tegelfärgat. Färgerna i det hårda kaklet beter sig som vattenbaserad akvarellfärg: det är skirt med mjuka övergångar.

I ”Breaking the Wave” har Monica arbetat fram ett helt nytt format för kakel. Bågformen är lånad från en dörr från sekelskiftets jugendstil där naturen letade sig in i arkitektur och inredning.

Mats Theselius för Marrakech Design

Vårt samarbete med Mats Theselius omfattar tre kollektioner: Raval, Kelim samt Lines. I dessa förenar Mats Theselius skandinaviska och arabiska element till ett samtida uttryck. Mats Theselius plattor för Marrakech Design har belönats med ett flertal designpriser.

Klassiska mönster & Enfärgat

Här presenteras vårt klassiska sortiment av betongplattor. De bygger i huvudsak på gamla, traditionella franska och arabiska mönster. Vi har anpassat färgvalet till den skandinaviska smaken. Vi strävar efter att ha ett brett utbud med många mönster och färger.

Har du frågor eller önskar lägga en order?