Claesson Koivisto Rune

“Stitches and Embroidery”, en ny kollektion bestående av fyra nya mönster: Mari, Stitch, Vine and Quilt.

Marrakech Design fortsätter sitt exklusiva samarbete med Claesson Koivisto Rune, formgivarna bakom design succén Dandelion.
En viktig inspirationskälla till den nya kollektionen är sömnad och broderi. Stygn och skenbart enkla geometriska formationer bildar subtila mönstereffekter. Precis som i tidigare kollektioner har formgivarna även lekt med idén om ”mönster på mönster”.

 

Nytt designsamarbete februari 2018

Monica Förster Design Studio

I ”The Four Elements” förenas en nordlig färgpalett med en modernistisk form. Utgångspunkten är den norrländska naturen: skogsgrönt, himmelsblått, nattsvart och tegelfärgat. Färgerna i det hårda kaklet beter sig som vattenbaserad akvarellfärg: det är skirt med mjuka övergångar.

I ”Breaking the Wave” har Monica arbetat fram ett helt nytt format för kakel. Bågformen är lånad från en dörr från sekelskiftets jugendstil där naturen letade sig in i arkitektur och inredning.

Mats Theselius

Lines, en ny kollektion av relief plattor i tre varianter: Reed, Foyer och Corrugation

Så här säger Mats Theselius om de nya plattorna: “Idén började som ett experiment för att prova om det är möjligt att trycka i djupled och på så sätt skapa relief istället för jobba med färgade fält. Dessa plattor är i första hand tänkta som väggplattor. Gemensamt för dem är att de är byggda av vertikala linjer/fält.”

Vårt samarbete med Mats Theselius omfattar sedan tidigare två distinkta kollektioner: Raval respektive Kelim-serien. I dessa förenar Mats Theselius skandinaviska och arabiska element till ett samtida uttryck. Mats Theselius plattor för Marrakech Design har belönats med ett flertal designpriser.

 

 

De klassiska plattorna & Enfärgat

Voltaire, Palmblad, Leksand..

Här presenteras vårt klassiska sortiment av betongplattor. De bygger i huvudsak på gamla, traditionella franska och arabiska mönster. Vi har anpassat färgvalet till den skandinaviska smaken. Vi strävar efter att ha ett brett utbud med många mönster och färger.

Lägg din order här

Kontakt