Om oss - specialisten på marockanska betongplattor

Marocko är sedan lång tid tillbaka känt för sin vackra mosaik och sitt fantastiska kakel av betong. Det upptäckte även vi när vi 2003 reste till Marrakech för första gången. Vi blev helt betagna och bestämde oss några år senare för att starta Marrakech Design. Det började med en butik i Göteborg 2006 men efter hand har nätet tagit över mer och mer och vi säljer nu över hela landet och även mer och mer utomlands.

Vi - det är PA och Inga-Lill Ovin. Efter ett antal inköpsresor till Marrakech där vi fick möjlighet att bo på flera av stans underbara riader skaffade vi oss i mitten av 2000-talet sjäva en egen riad - ett traditionellt marockanskt hus med kringbyggd innergård - inne i den gamla medinan i Marrakech. Vi spenderar en hel del tid där och arbetar då bl a med framtagande av nya plattor - nya mönster och färgkombinationer. Under tips inför läggning och i vår video kan du även se mer om hur produktionen går till.

Titta på alla produktbilder under sortiment »

Under 2010 lanserade vi ett unikt samarbete med Mats Theselius, en av Sveriges absolut främsta formgivare. Mats har nu designat två kompletta kollektioner för oss: "Raval" och "Kelim". I februari 2012 presenterade vi vårt andra designsamarbete - med de prisbelönta arkitekterna Claesson Koivisto Rune. Kollektionen består av tre mönster - Casa, Stone och Dandelion - som var och en kommer i ett tiotal färgkombinationer. Under våren 2015 kom sedan en andra kollektion av Claesson Koivisto Rune: denna gången fem olika mönster - Bow, Kimono, Lily, Moonrise och Orchard.

Vi arbetar även tillsammans med Marrakech-baserade Popham design som har tagit fram en omfattande egen linje av marockanska kakelplattor.

I vårt showroom i Göteborg kan ni se samtliga plattor som finns i vårt sortiment. Om ni inte bor i närheten så skickar vi i stället provplattor. Vi levererar över hela världen. För mer information se Kontakt och Beställning.

Välkommen till oss!